Saramură de ghiban

Saramură  de ghiban

Cine a zis ca bărbații nu gătesc s-a înselat amarnic. Iancu Constantin ne-a trimis această rețetă de pește. Pe cuvânt, este asa gustoasă încât am mâncat două portii! 

Ingrediente: ● un kg ghiban ● 2 roșii ● 2 ardei capia roșu ● o căpățână usturoi ● sare ● 1/2 linguriță cimbru uscat ● un ardei iute ● 2 linguri ulei

Mod de preparare: 1. Peștele se curăță: se scot urechile și, odată cu ele, ies și intestinele. Se spală, se scurge de apă, se dă un praf de sare și apoi se lasă deoparte 30 de minute să-și ia sarea.

2. După acest timp, se pune peștele pe grătarul bine încins, iar după ce s-a făcut pe ambele părți, se scoate pe o farfurie.

3. Tot pe grătar se pun ardeii și roșiile. După ce s-au copt, se curăță de coajă și semințe, se pun în blender împreună cu usturoiul curățat, iar după ce a devenit o pastă se scoate într-un bol.

4. Într-un vas se pune un litru de apă, cimbru, sare, ulei, pasta de roșii cu ardei și usturoi, iar când începe să clocotească se adaugă peștele. Se lasă 1-2 clocote, se potrivește de gust, apoi se oprește focul și se servește cu mămăligă și ardei iute.