Sângerete

Sângerete

Începem pregătirile pentru masa de Crăciun. Cum multă lume nu mai așteaptă tradiționala zi de Ignat pentru tăierea porcului…oferim și noi idei de rețete. Astăzi pregătim un sângerete, după rețeta veche, de la bunici primită!

Ingrediente:

  • un cap de porc
  • 500 g slănină
  • un kg ceapă
  • un litru sânge de porc
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • intestine de porc
  • 1. Capul de porc curățat, pârlit și bine spălat se pune la fiert în apă, fără sare. Se lasă o oră din momentul în care apa dă în clocot.
    2. În același timp, ceapa mărunt tocată se pune la fiert cu apă cât s-o acopere și se lasă 30 de minute.
    3. Carnea de pe capul de porc se curăță de pe oase și se taie totul foarte mic, se amestecă ușor cu slănina mărunt tăiată, se adaugă ceapa și doi litri din zeama în care a fiert capul, strecurată. Se potrivește de sare, piper, cimbru și se adaugă sângele.
    4. Se amestecă ingredientele pentru sângerete, se repotrivește gustul de sare și piper, se umplu intestinele, se leagă din 10 în 10 cm și se pun la fiert 25 de minute. Se scot apoi, se lasă să se usuce și se pun la rece sau afară, în vânt. Porția de sângerete se consumă după minimum o zi.

    Sursa foto:Shutterstock