ŞALĂU ÎN SOS ALB

► Ingrediente
► 8 bucăţi rondele de şalău
► 75 g unt
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 100 ml smântână lichidă
► sare grunjoasă
► piper
► 2 linguri făină
► 4 morcovi
► 4 căţei usturoi
► o ţelină medie
► zeama de la o lămâie
► o legătură pătrunjel
► 300 ml vin alb demisec

► Preparare:
1. Bucăţile de şalău se dau cu sare şi piper şi se stropesc cu ulei şi zeamă de lămâie.
2. Se topeşte untul, se amestecă cu ulei, se adaugă vinul, făina şi smântâna lichidă.
3. Separat, se curăţă morcovii şi ţelina şi se taie cubuleţe şi rondele. Se călesc în puţin ulei, iar spre final se adaugă usturoiul mărunţit. Se dau deoparte să se răcorească şi se amestecă cu sosul de vin.
4. Se aşază peştele în tavă, se acoperă cu sosul şi se bagă în cuptor la 150°C. Se serveşte ornat cu pătrunjel proaspăt.

Loading...