Ingrediente pentru salată rusească etajată:

4 cartofi

2 conserve ton în suc propriu
o conserva mica ciuperci

2 linguri smântâna
4 linguri maioneza + una pentru decor

3 ouă
2 morcovi

câteva capere

verdeață, pentru decor

sare

piper

1. Se pun la fiert în vase separate cartofii, morcovii și ouăle.
2. Între timp, ciupercile se scurg, se taie mărunt și se amestecă bine cu maioneza și smântâna. Se potrivește gustul de sare și piper ținând cont și de restul straturilor și se dă la rece.
3. Ouăle fierte se curăță, albușul se taie mărunt, iar gălbenușurile se trec prin răzătoare.
4. Într-un cerc mare de metal sau mai multe mai mici se așază un prim strat de cartofi fierți și feliați, ton, ciuperci, albușuri, un strat de morcovi, maioneză. Se presară gălbenușul trecut prin răzătoare și se decorează cu al doilea morcov fiert, capere și verdeață.

Te invit să pregătești și acestă friptură glazurată cu nuci!