Salată mediteraneană

Salată mediteraneană

Nu spuneți că nu vă plac salatele! O salată nu înseamnă două frunze aruncate într-un castron și apoi stropite cu puțin ulei! Propun să pregătim o salată cu ouă și ton, niste anșoa, cateva frunze de salată verde…Haideți că nu vă spun mai multe dar vă invit și pe voi să pregătiți această salată mediteraneană gustoasă și sățioasă!

Salată mediteraneană- Credit foto:Shuterstock

Ingrediente
● 4 cartofi
● 200 g fasole păstăi
● 4-5 fileuri de anșoa
● 3 ouă ● o ceapă roșie
● 5 roșii mici ● 2 foi salată
● sucul unei lămâi
● o conservă mică de ton
în suc propriu
● 2 linguri ulei

Preparare:
1. Se pun la fiert, separat, cartofii,
fasolea, daca nu este fiartă, și
ouăle, care trebuie sa fie moi.
2. Peștele se scurge bine și jumătate
din cantitate se mărunțește
și se amestecă cu două linguri
de ulei si sucul unei lămâi.
3. Ceapa se taie rondele care se
desfac, iar roșiile se taie în două.
Un vas de salată se tapetează cu
cele două frunze de salată.
4. Se pun cartofii fierți și fasolea,
tonul si fileurile întregi de anșoa,
ouăle tăiate în patru, ceapa,
roșiile. Se stropesc cu sosul de
anșoa.

Loading...