Ingrediente:

  • 2 sfecle mici, coapte, nu fierte
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g smântână
  • 3 morcovi
  • maioneză de casă din două ouă
  • o legatură mărar
  • sucul unei lamâi
  • sare
  • 1. Sfecla coaptă se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici și se lasă la scurs.
    2. Morcovii se trec și ei prin răzătoarea cu ochiuri mici, iar brânza se mixează cu smântâna,
    mărarul tocat și .sarea.
    3. Maioneza se amestecă bine cu morcovii și se pune un prim strat într-un cerc mai
    mare, asezat pe o farfurie sau în mai multe cercuri mai mici.
    4. Se pun apoi brânza și sfecla amestecată cu puțină maioneză și suc de lămâie. Se scutură cercul de metal cu
    grijă și se dă la rece pentru o oră.

    Sursa foto:Shutterstock