Salata eficientă contra cancerului. Trebuie să o consumi cel puțin o dată pe săptămână

Salata eficientă contra cancerului. Trebuie să o consumi cel puțin o dată pe săptămână

Această salată eficientă contra cancerului are ingrediente dintre cele mai sănătoase, cu proprietăți de vindecare. Este cea mai bună salată pe care o poți consuma.

Fiecare dintre ingredientele acestei salate completează cu proprietățile sale bune pentru organism, dar mai ales pentru cel care se luptă cu cancerul.

Sunt persoane care consideră salata un fel de mâncare numai pentru cei la dietă sau vegani. Dar nu este așa. Poți încerca.

Poți încerca și diverse salate în care să împletești arome și texturi, din care să rezulte un preparat savuros.

Le poți prepara din alimente reci sau calde, în ce culori vrei, cu produse din cele mai variate.

Nu ezita să vezi în salate un mod natural de a ameliora și trata diverse afecțiuni și boli.

Salata următoare are beneficii maxime pentru orice organism, cu condiția să tolereze ingredientele.

Parizer de pui cu aditivi toxici pentru ficat. Sortimentele de care trebuie să te ferești

Salata eficientă contra cancerului cu spanac și avocado

Spanacul

Este un superaliment, cu puține calorii, dar bogat în nutrienți esențiali, vitamine și antioxidanți.

Nu are multe grăsimi, colesterol, dar este bogat în niacină și zinc. Mai conține și ceva proteine și fibre.

Spanacul este o sursă excelentă de folați și vitamine precum A, C, E și K, tiamină, B6, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, mangan.

Spanacul gătit are o cantitate mai mare de vitamina A și fier, decât cel proaspăt.

Important de știut este faptul că spanacul conține flavonoizi ce funcționează ca agenți antiinflamatori și anticancer.

Acești compuși scad riscul apariției cancerului ovarian, de prostată, de sân, colorectal și alte tipuri de cancer.

Este bogat și în antioxidanți care previn cancerului, dar încetinesc și îmbătrânirea, în special a creierului.

Luteina din spanac îmbunătățește vederea, luptă contra bolilor de ochi.

Acest superaliment reglează glicemia, tensiunea arterială, are grijă de sănătatea oaselor, scade riscul de astm.

Probioticele sunt bune pentru creier, dispoziție și stomac

Avocado

Are grăsimi, dar din categoria celor sănătoase. Astfel, inima nu va fi afectată de acestea, dar nici nu trebuie exagerat consumul.

Avocado îmbunătățește nivelul colesterolului bun, scade nivelul de stres oxidativ.

Este nutritiv, are fitochimicale, fibre, potasiu, magneziu, vitaminele A, C, E, K-1, folați, B6, niacină, B5, B2, colina, luteină, zeaxatină, fitosteroli.

Avocado este recomandat spre consum mai ales pentru acizi grași din compoziție (monosaturați, polisaturați și saturați).

Fitosterolii din avocado au rol antiinflamator și proprietăți anticancer.

Un studiu efectuat arată că avocado-ul este eficient chiar și în tratarea leucemiei mieloide.

Salata eficientă contra cancerului cu spanac și avocado

Pentru o salată de 1-2 persoane ai nevoie de

– 1 și 1/2 cană de spanac cât mai natural

– 1/2 avocado

– 1/3 roșii cherry bio

– 1/3 cană mure

– 1/3 cană nuci pecan

– 1/3 cană semințe de rodie

Ai nevoie și de un dressing format din

– 1 lingură ulei de avocado

– 1 linguriță oțet din cidru de mere

– 1 linguriță oțet balsamic

– 1 linguriță suc proaspăt de lămâie

– sare și piper.

Cum prepari salata contra cancerului

1. Amestecă toate ingredientele într-un castron mai mare

2. Amestecă ingredientele pentru dressing bine, bine.

3. Pune dressingul peste salata preparată.

Alimente bogate în apă care te mențin hidratată. Ce ar trebui să mănânci

Nucile pecan

Se numără printre cele mai bogate ingrediente în antioxidanți.

Oxidantul cheie din aceste nuci este vitamina E, despre care studiile arată că protejează celulele de boli coronariene, Alzheimer, dar și cancer.

Câteva nuci pecan pe zi ajută la scăderea colesterolului și stimulează slăbirea datorită acidului oleic din compoziție.

Rodiile

Rodiile sunt bogate în antioxidanți, care sunt responsabili pentru multe beneficii ale acestui fruct – proprietăți antivirale și antitumorale puternice.

De fapt, rodiile au de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul sau ceaiul verde.

Studiile arată că taninurile antioxidante și flavonoidele din rodii inhibă selectiv creșterea celulelor cancerului mamar, prostatic, de colon și pulmonar.

Studiile arata în continuare că un consum regulat de rodii poate inhiba creșterea tumorilor pulmonare, ale pielii, colonului și prostatei.

Acest fruct delicios este, de asemenea, o sursă uimitoare de vitamine A, C și E (de asemenea, antioxidanți cheie), precum și acid folic.

Alte beneficii includ îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, menținerea circulației sanguine sănătoase și reglarea nivelului de colesterol, tratarea tulburărilor digestive, afecțiunilor dentare, osteoartritei, anemiei și diabetului.

Acum, imaginați-vă o salată care conține fiecare dintre aceste alimente funcționale! Este una dintre cele mai puternice salate anti-cancer pe care le puteți mânca.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto