SALATĂ DE TON CU CUŞCUŞ

► Ingrediente
► 300 g cuşcuş
► 300 g ton în ulei vegetal
► 1-2 dovlecei cu coaja verde
► 4-5 roșii
► o linguriță șofran
► o legătură pătrunjel
► sare
► piper negru măcinat
► 50 g unt
► o ceapă roșie
► zeama de la o lămâie

► Preparare:
1. Se pune cuşcuşul într-un bol și se acoperă cu apă fiartă. Se amestecă ușor și după ce s-a umflat, se potrivește cu sare, piper și șofran. Se acoperă cu un capac să se mențină cald. 
2. Se desfac conservele de ton, se pun într-un bol și se stropesc cu zeamă de lămâie.
3. Se taie roșiile feliuțe. Pătrunjelul se toacă mărunt, iar dovleceii se taie fâșii, ceapa la fel și se călesc împreună în unt câteva minute, să se înmoaie, apoi se amestecă cu tonul, roșiile și cuşcuşul. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Loading...