Salată de pui cu maioneză

Salată de pui cu maioneză

Salata de pui cu maioneză este o reţetă gustoasă, dar foarte sănătoasă şi se face uşor. Dacă nu te-ai hotărât ce să mănânci diseară, aceasta e alegerea ideală.

Ingrediente pentru salata de pui cu maioneză

►400 g piept de pui
►2 gulii
►o țelină
►2 mere
►salată verde pentru ornat
►2 linguriţe zeamă de lămâie
Pentru maioneză:
►2 ouă
►2 ouă fierte
►150 ml ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper măcinat
►1-2 lingurițe muștar cu hrean.

Cum se prepară salata de pui cu maioneză

1. Se spală pieptul de pui, se curăță de pielițe și se pune să fiarbă în apă cu sare,  la foc mic.
2. Între timp, se pun ouăle să fiarbă. După ce au fiert, se țin în apă rece ca să se poată curăța mai ușor. Se îndepărtează albușul, iar gălbenușurile fierte se amestecă cu cele nefierte. Se adaugă sare, piper și muștar și se prepară maioneza cu ulei. Se acoperă cu un capac și se lasă la rece.
3. Se curăță țelina, gulia și merele, se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea.
4. Pieptul de pui se lasă să se răcească și se taie cubulețe. Se pun toate într-un bol și se amestecă cu maioneza. Dacă mai este nevoie, se adaugă sare și piper, după gust. Se servește pe frunze de salată, ornată cu verdețuri.
Foto: Shutterstock

Loading...