Salată de orez cu cartofi-de post

Salată de orez cu cartofi-de post

Când este post, variantele de mâncare sunt ceva mai limitate dar, cu puțină imaginație și multă bunăvoință din puțin facem mult și aducem la masă mâncare bună. Punem diseară pe masă o salată de orez cu cartofi?

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • un borcan maioneză de post
  • 4 linguri orez
  • 2-3 ciuperci crude
  • 4 linguri boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • 1. Orezul se pune la fiert cu apă de trei ori cantitatea lui.
    2. Separat, se pun la fiert cartofii curățați și tăiați cuburi.
    3. Între timp, ciupercile curățate se taie cât mai mărunt.Boabele de porumb se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs.
    4. Cartofii fierți se amestecă imediat cu 2 linguri de maioneză de post, se adaugă orez, ciuperci și porumb și se amestecă.
    5. După ce s-a răcorit un pic salata, se mai adaugă maioneză de post, după gust.