Salată de orez ca la restaurant, gata în 20 de minute

Salată de orez ca la restaurant, gata în 20 de minute

Nu credeam că va avea succes salata asta,insa m-am inselat. A fost devorată, dar nu uita!  Acest preparat merge de minune cu orezul basmati, care fierbe mult mai repede decât orezul cu bob rotund. Poți folosi supă de legume pentru a fierbe orezul, ca să fie mai gustos. Prazul poate fi și el fiert 2-3 minute în supa de legume, atât cât să se înmoaie și să capete un gust mai dulce.

Ingrediente:

● 200 g orez cu bobul lung

● un fir praz

● 6 roșii medii

● o conservă mare ton în suc propriu

● 2-3 linguri boabe de porumb

●sucul unei lămâi

● 2 linguri ulei

● sare

● piper

Mod de preparare:

1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. 2. Între timp, tonul se pune la scurs, porumbul se trece sub un jet de apă rece.

3. Sucul de lămâie și uleiul se pun într-un borcan cu filet, se agită și se obține o emulsie.

4. Orezul cald se amestecă ușor cu emulsia de ulei, se adaugă tonul și legumele, se potrivește gustul de sare și piper și se serveste

Loading...