SALATĂ DE LEGUME FIERTE

► Ingrediente
► 6 cartofi
► 300 g conopidă
► 4-5 morcovi
► o salată verde
► 300 g roșii cherry
► 200 g prosciutto
► 200 g mozzarella
► sare
► piper roșu
► ulei de măsline
► oțet balsamic
► zeama de la 1-2 lămâi

► Preparare:
1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă conopida și morcovii și se pun la fiert cu sare.
2. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă, se lasă să se răcorească și se curăță. Se alege salata, se spală și se rupe.
3. Într-un bol, se pune un strat de salată verde. Se stropește cu zeamă de lămâie și cu oțet balsamic. Se adaugă cartofii, conopida, morcovii fierți, mozzarella și prosciutto, toate tăiate cubuleţe. Se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic. Se presară sare și piper.

Loading...