Salată de legume cu maioneză de pufuleți

Salată de legume cu maioneză de pufuleți

Ți-e poftă de o salată cu maioneză, dar ții post? Află cum să prepari maionez din pufuleți și, bonus, o rețetă de salată pe care nu ai încercat-o până acum.

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mai mari,
  • 3 rădăcini de păstârnac,
  • 1 ţelină mijlocie,
  • 1 rădăcină de pătrunjel mai mare,
  • 2 cartofi,
  • 1 varză albă mică,
  • 1 varză roşie mică,
  • 100 g mazăre din conservă,
  • 150 g fasole verde de la congelator,
  • 50 g măsline,
  • 3 castraveţi acri sau 4-5 gogonele şi 5 căţei de usturoi.

CUM SE PREPARĂ SALATA

Cureţi toate legumele, le speli bine şi le fierbi pe fiecare după necesitate. Fierbi rădăcinoasele împreună. Varza nu o fierbi mai mult de 10 minute. La fel procedezi şi cu fasolea şi mazărea. După ce s-au răcit, tai varza fideluţă, iar zarzavatul cubuleţe, la fel şi cartofii. Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai şi pe ele în lung, feliuţe.  Tai castraveţii, îi presezi bine după care îi adaugi peste celelalte legume şi amesteci totul.

CUM SE PREPARĂ MAIONEZA DIN PUFULEȚI

Răstorni într-un castron o pungă cu pufuleţi, tor-ni o ceaşcă cu apă fierbinte după care îi freci cu o cană de ulei ca pe maioneză. Potriveşti de sare, piper şi adaugi 4-5 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Din toate acestea îţi iese o salată mare pe care o ornezi cu măsline sau din gogoşar roşu şi verde faci o floare, iar codiţă dintr-o frunză de ţelină.

Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei. 

Loading...