Salată de legume

Ingrediente
►500 g broccoli
►250 g fasole verde fideluță
►3-4 morcovi
►2 sfecle
►o cutie fasole boabe albă
►sare
►piper
►oțet balsamic
►3 linguri ulei de măsline
►o linguriţă oregano măcinat
1. Se curăță și se spală broccoli și apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate
cu spumiera și se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
2. Fasolea boabe se scoate din conservă, se lasă să se scurgă în sită și se trece printr-un jet de apă fiartă. La fel se procedează și cu fasolea fideluță, se scoate din conservă și se lasă sub jetul de apă rece.
3. Morcovii se fierb separat. Sfecla se bagă la cuptor. După ce s-au făcut, se scot, se curăță și se taie fâșii potrivite.
4. Se pun toate legumele într-un bol, se stropesc cu ulei de măsline, cu oțet balsamic, se condimentează cu sare și piper, după preferinţă, iar pentru o aromă specială se adaugă o linguriță de oregano, proaspăt sau uscat.

Loading...