Salată de conopidă

Salată de conopidă

O salată caldă de conopidă este ceea ce servesc destul de des în zilele de post. O votez ca fiind cina perfectă!

Ingrediente

  • o conopidă mică
  • 2 linguri migdale feliate
  • 500 g spanac
  • sucul unei lămâi
  • 2 linguri ulei
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • 1. Conopida se desface buchețele, se taie cotoarele și se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă 15 minute apoi se scurg.
    2. Se încinge ulei în tigaie și se sotează conopida, cât să fie rumenite buchețelele pe toate părțile. Se adaugă și migdalele feliate și, după ce sau prăjit și acestea, se scot pe șervete de hârtie.
    3. Din sucul de lămâie și ulei se face un sos care se potrivește de sare.
    Se pun conopida și migdalele într-un castron, se adaugă spanacul și se toarnă sosul. Se aduce imediat la masă.

    Sursa foto:Shutterstock