Salată cu peşte

Ingrediente:
► 200 g ton din conservă sau somon afumat
►o jumătate de salată iceberg sau salată normală
►5-6 măsline mari
►o ceapă potrivită ►un ardei capia
►un ardei gras ►un ou fiert
►3 linguri ulei de măsline
►2 linguri zeamă de lămâie ►sare

1. Se spală salata şi se rupe mărunt cu mâna, după care se aşază pe farfurii întinse.
2. Într-un castron, tonul se amestecă bine cu ceapa tăiată rondele şi se pune peste salată.
3. Se spală ardeii, se şterg bine şi apoi se taie feliuţe. Se pun apoi peste salată. Se adaugă măslinele şi se amestecă uşor.
4. În prealabil, se amestecă uleiul de măsline cu sarea şi zeama de lămâie. Se obţine un sos care se toarnă peste salată. La final, se ornează cu felii de ou fiert. Se poate servi atât ca aperitiv, cât şi ca garnitură la alte preparate.

Loading...