Salată cu năut

Salată cu năut

Mâncăm multe salate în post dar eu una nu mă satur numai cu salate din frunze și îmi trebuie ceva mai consistent. Și când mă gândesc la o saltă consistentă dar care să fie de post, prima salată care îmi vine în minte este aceasta, cu năut!

Ingrediente:

  • o conservă mare năut
  • 5-6 roșii uscate în ulei
  • o ceapă roșie
  • câteva fire pătrunjel
  • sucul unei lămâi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Năutul se trece sub un jet de apă rece și se lasă la scurs.
    2. Ceapa se curăță de coajă și se taie peștișori. Se pune apoi într-un castron.
    3. Se adaugă roșiile uscate tăiate și năutul scurs.
    4. Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, sarea și piperul și se toarna, în fir subțire peste salată. Pătrunjelul se taie mărunt și se presară, la final, peste salata de năut.

    Sursa foto:Shutterstock