Femeia, în vârstă de 28 de ani, care mai are trei copii, suferă de epilepsie și a ajuns la spital, în a 37-a săptămână de sarcină cu o astfel de criză. Pentru că aceste convulsii puneau în pericol atât viața ei, cât și pe cea a bebelușului, doarece scădea volumul de oxigen din creier și uter, i s-a indus coma.

Cât timp a fost în această stare vegetativă, i s-a făcut cezariană. Victor s-a născut cu numai 2 kilograme, sistem imunitar scăzut şi probleme respiratorii cauzate de medicamentele luate de mama sa în timpul sarcinii, pentru a-şi ţine epilepsia sub control.

După cezariană, medicii au făcut mai multe încercări pentru a o ”trezi” pe femeie, însă nimic nu a funcționat. Sedativele au fost mult împuținate, dar rezultatul scontat nu apărea. ”Deşi toate examenele pe neurologie pe care i le-am făcut arătau că are un răspuns neurologic bun, nu se mişca. Am aplicat stimuli de durere, dar nu a reacţionat.

Testele arătau activitate cerebrală, dar ea nu răspundea nici măcar la vocile rudelor. Nu îşi mişca mâinile, picioarele, nimic”, a declarat medicul obstretician Carlos Alencar.

Au început să-i curgă lacrimile instantaneu

Unei asistente i-a venit însă ideea de a aduce copilul și a i-l pune pe piept. Spre surpriza tuturor, în momentul în care bebelușul a fost pus pe pieptul ei, Amandei au început să îi curgă lacrimile pe obraji. Mai mult, a și început să producă imediat lapte.

”Primul lucru pe care mi-l amintesc este că îl ţineam pe Victor în braţe, îi vedeam capul şi îi simţeam mirosul. A fost uimitor, dar şi ciudat în acelaşi timp. L-am întrebat pe tatăl meu dacă bebeluşul este al meu. Mi-am pus mâna pe burtă şi mi-am dat seama că nu mai sunt însărcinată”, a povestit femeia.

Foto: Captură YouTube/World News

Vezi și Gestul emoționant făcut de o mamă după ce fiul ei s-a născut cu un semn mare pe față. Nu există iubire mai mare

Citește și: