Rulouri de pui cu sos de vin

Ingrediente
►4 piepți de pui
►400 ml vin alb demidulce
►4-5 linguri ulei
►1-2 crenguțe cimbru verde
►o linguriță cimbru uscat
►6 căței usturoi ►sare grunjoasă
►piper negru măcinat și boabe
►100 g unt ►8 cartofi
►8 cubulețe mozzarella
►folie de aluminiu
1. Pieptul de pui se spală într-un jet de apă rece, se taie fâşii și se bate. Se ung fâşiile cu unt, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se rulează strâns. Se aranjează într-o tavă termorezistentă, se stropesc cu puțină apă și se bagă în cuptor.
2. Separat, se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se lasă să se răcorească. Cartofii se taie pe jumătate și se introduc un cubuleț de unt și unul de mozzarella apoi se înfășoară în folie de aluminiu.
3. Se curăță usturoiul și se zdrobește. Se amestecă cu untul topit în prealabil, cu ulei, se adaugă vinul și cimbrul măcinat verde și uscat. Sosul preparat se toarnă peste rulourile de pui și se mai lasă în cuptor 30 de minute.
4. Cartofii înfășurați în folie de aluminiu se dau 10-15 minute la cuptor. Se servesc cu pieptul de pui și se stropesc cu sosul aromat.

Loading...