Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 6 linguri cacao
  • 250 g făină
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • o lingură ulei
  • 3 linguri zahăr pudră
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • Pentru servit:

  • sos de ciocolată
  • 1. Se amestecă făina și cacaua,
    se face un gol și se pun ouăle.
    2. Se amestecă bine cu telul,
    se adaugă sarea și, după ce nu
    mai sunt cocoloașe, se toarnă
    laptele, amestecând mereu.
    Se adaugă zahărul, se amestecă
    și, dacă aluatul este prea
    gros, se mai adaugă puțin
    lapte.
    3. Se coace aluatul la fel ca la
    clătite, folosind o lingură de ulei și
    se scot una peste alta.
    4. Brânza se mixează cu smântâna
    și zahărul. Se umplu aluaturile cu
    crema de brânză, se rulează, se
    taie și se aduc la masă stropite cu
    sos de ciocolată.

    Sursa foto:Shutterstock