RULOURI CU MERE

► Ingrediente
Pentru aluat:
► 4 ouă
► sare
► 200 g unt
► coaja de la o lămâie
► 20-30 ml ulei de floarea-soarelui
► 50 g drojdie
► 6 linguri zahăr
► 200 ml lapte
Pentru umplutură:
► 8 mere
► 150 g stafide
► 2-3 linguri rom
► 150 g nucă măcinată
► un ou pentru uns

► Preparare:
1. Se prepară maiaua din drojdie, lapte călduț şi puţină făină.
2. Se topește untul și se amestecă cu uleiul. Se cerne făina într-un bol și se pun ouăle, sarea, coaja de lămâie, zahărul, restul de lapte, maiaua și se frământă. Se încorporează grăsimea puțin câte puțin. Aluatul se lasă să crească.
3. Se curăță merele, se dau pe răzătoare și se călesc. Se întinde aluatul în foaie subțire. Se pun merele, stafidele și se rulează. Se taie rulouri, se ung cu ou bătut şi se presară nucă măcinată. Se coc la foc mic.

Loading...