Rulouri cu mere

Rulouri cu mere

Ingrediente:

Pentru aluat: ● 400 g făină ● un ou ● 20 g drojdie proaspătă ● 170 ml lapte ● 60 g unt ● 40 g zahăr pudră ● 1/2 linguriță zahăr vanilat ● un praf sare

 

Pentru garnitură:

● 3 mere ● 130 g unt ● 80 g zahăr brun ● 30 g scorțișoară

Pentru caramel:

● 100 g zahăr ● 2 linguri apă ● 150 g nuci

Mod de preparare

1. Se amestecă untul moale, drojdia desfăcută cu furculița și laptele călduț.

2. Se adaugă făina, vanilia, sarea, zahărul și oul. Se amestecă și se frământă. Se acoperă apoi aluatul cu un șervet și se lasă o oră la crescut.

3. Pentru garnitură, se amestecă untul moale cu zahărul și  scorțișoara. Se amestecă aluatul crescut pentru a-i îndepărta aerul, se rulează pe lungime, se taie în 10 bucăți care se întind, se presară cu amestecul de unt și scorțișoară, se așază felii de mere, se rulează și se așază în tava de copt unsă cu unt. Se coc 15 minute.

4. Între timp, se prepară caramelul prin topirea pe foc a zahărului amestecat cu apa. Când s-au copt rulourile, se toarnă imediat caramelul și se așază nucile.

Loading...