Rulouri cu hrișcă

Rulouri cu hrișcă

Ai auzit de hrișcă dar nu știi cum se gătește? Încearcă să te împrietenești cu hrișca pregătind aceste delicioase și minunate rulouri cu hrișcă. Se pregătesc chiar ușor și gustul te va încânta!

Ingrediente

  • 200 g boabe hrișcă
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 1/2 morcov ras
  • un pachet foi pentru plăcintă
  • 2 linguri lapte
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1. Hrișca se fierbe în apa măsurată
    de două ori cantitatea ei.
    Se lasă 30 de minute. Se gustă
    și se mai lasă 10 minute dacă
    nu e bine fiartă.
    2. Ceapa tăiată mărunt și morcovul
    ras se pun la călit în ulei,
    se adaugă ardeiul tăiat cuburi
    și apoi hrișca. Se presară sare,
    piper și boia și se lasă pe foc
    10 minute.
    3. Foile de plăcintă se taie
    dreptunghiuri care se umplu cu
    amestecul de hrișcă, se rulează,
    se așază în tava de copt și se
    ung cu ou bătut și lapte. Se
    lasă 20 de minute la cuptor.

    Sursa foto: Shutterstock