Ingrediente pentru ruladă din piept de curcan:

— 150 g de spanac congelat
— 80 g de brânză gorgonzola
— 80 g de nucă mărunțită
— un kg de piept de pui (felii plate)
— 2 linguri de ulei
— 125 ml de vin alb
— 400 ml de supă de pui (preparată dintr-un cub concentrat pentru supă de legume)
— 200 g de frișcă
— 3 linguri de amidon
— piper negru măcinat
— sare

Mod de preparare pentru ruladă din piept de curcan:

1. Feliile din piept de curcan se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți, până devin subțiri, și se condimentează cu sare și piper, pe ambele părți.

2. Spanacul decongelat, scurs de apă, se toacă mărunt și se amestecă ușor cu brânza gorgonzola și cu nuca mărunțită.

3. Pe fiecare felie de carne se pune spanac, iar feliile se rulează și se leagă cu ață alimentară. Se rumenesc rulourile de carne umplute cu spanac și gorgonzola în ulei încins, într-o tigaie, pe toate părțile, apoi se pun într-un vas și se dau la cuptor, pentru 60 de minute.

4. Între timp, se prepară sosul: în tigaia în care s-au rumenit ușor rulourile de carne, se toarnă vinul și supa, se amestecă, după care sosul obținut se toarnă într-o altă cratiță. Se pune și frișca și se fierbe puțin, pe urmă se pune amidonul desfăcut în apă și se mai lasă să dea într-un clocot. Se sărează și se piperează, după gust.

5. Rulourile din piept de curcan umplute se servesc tăiate în felii, cu sosul preparat.

Încearcă și:Rețetă de ruladă de pui în aluat de foietaj