Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 2 linguri ulei
  • 175 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 175 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • Pentru cremă:

  • 450 g unt sau margarină
  • 280 g ciocolată neagră
  • 450 g zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • un praf sare
  • 225 g smântână
  • Pentru servit:

  • fulgi de nucă de cocos
  • 1. Pentru aluat, ciocolata se topește la bain-marie și se lasă la răcit. Galbenușurile se freacă cu zahărul și apoi li se adaugă ciocolata topită și făină. Se bat albușurile spumă și se adaugă.
    2. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute și se scoate pe un șervet ușor umezit și se rulează. Se lasă așa să se răcească.
    3. Pentru cremă, se pune ciocolata la topit și, între timp, se bate untul sau margarina pentru a obține o consistență spumoasă.
    Se adaugă treptat zahărul, apoi vanilia, sarea și smântâna. Apoi se adaugă și ciocolata topită și răcită și se amestecă.
    4. Se desface aluatul și se umple păstrând crema și pentru exterior. Se presară cu fulgii de nucă de cocos și se dă la rece 2 ore.

    Sursa foto:Shutterstock