Ruladă de ciocolată

Ruladă de ciocolată

Cine se știe iubitor de ciocolată să fie acum atent! Avem o ultra-mega-delicioasă ruladă de ciocolată! Știu cât de bună este așa că nu îmi vine să o împart!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare
  • 2 linguri apă caldă
  • 40 g făină
  • 40 g cacao
  • Pentru umplutură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 2 linguri lapte
  • un praf de sare
  • Pentru decor:

  • 100 g ciocolată
  • 100 g frişcă lichidă
  • 1. Pentru aluat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, sarea şi apa, până se obţine o spumă. Se adaugă albuşurile bătute spumă, făina şi cacaua. Se amestecă şi se toarnă aluatul într-o formă de copt. Se lasă 10 minute, se scoate pe un şervet înmuiat în apă rece şi se rulează.
    2. Pentru umplutură, ciocolata se topește în lapte pe foc, albuşurile se bat cu sare. Se trage amestecul de pe foc, se pun gălbenuşurile, se amestecă energic şi apoi se adaugă spuma de albuş.
    3. Se umple aluatul cu spuma de ciocolată, se topeşte ciocolata în frişcă şi se toarnă peste ruladă.

    Sursa foto:Shutterstock