Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 90 g zahăr pudră
  • 90 g făină
  • 15 g cacao
  • Pentru crema de interior:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
  • Pentru sirop:

  • 4 linguri miere
  • 50 ml rom
  • Pentru crema de decor:

  • 150 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 150 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 1. Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul
    la bain-marie și, după ce s-a format
    o cremă, se scoate și se continuă mixarea
    până se răcește. Se pun făina cernută,
    cacaua la fel, se amestecă și se întinde
    aluatul într-o tavă de copt tapetată cu
    hârtie. Se nivelează și se coace 15 minute.
    Se scoate pe o bucată de hârtie de copt,
    se înlatură hârtia pe care s-a copt în tavă și
    se lasă să se răcească.
    2. Pentru cremă, se fierbe frișca lichidă și
    se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se
    amestecă până la obinerea unei creme
    omogene în care se pune untul tăiat
    cubulețe. Se amestecă și se lasă la răcit.
    Se întinde crema pe blat, se rulează și se
    învelește în folie alimentară care se strânge
    bine la capete. Se lasă la frigider 3 ore.
    3. Între timp, mierea și romul se încălzesc
    și toate ingredientele pentru crema de
    decor se amestecă la bain-marie. Se lasă
    apoi să se răcorească. Rulada se scoate de
    la frigider, se stropește cu sirop, se pune
    pe platoul de servit și se toarnă crema de
    decor. Se lasă să se închege bine și apoi se
    dă la rece până la servire.

    Sursa foto:Shutterstock