Ruladă de carne tocată şi spanac

Ingrediente:
►500 g carne tocată vită
►500 g cârnaţi proaspeţi
►2 ouă
►o linguriţă oregano
►o linguriţă piper
►3 felii pâine de o zi
►100 ml lapte
►sare
Pentru umplutură:
►500 g spanac congelat
►3 cartofi
►o lingură parmezan sau caşcaval
►un praf sare
PENTRU COPT:
►200 ML VIN SAU APĂ

1. Compoziţia din cârnaţi se scoate din membrană şi se amestecă într-un vas cu carnea tocată. Se înmoaie pâinea în lapte, se presează şi se adaugă în carne. Se amestecă, apoi se trece încă o dată prin maşina de tocat sau se mărunţeşte la mixer până ce se obţine o pastă fină de carne. Se adaugă ouăle, oregano, sare şi piper. Se dă la rece până se prepară umplutura.
2. Se fierb cartofii tăiaţi cubuleţe şi spanacul se dă într-un clocot. Nu se aruncă apele. Cartofii se pasează ca pentru piure şi se amestecă cu spanacul bine scurs şi mărunţit, dacă este cazul. Se adaugă şi parmezanul sau caşcavalul.
3. O foaie suficient de mare de hârtie de copt se unge cu un pic de ulei şi se întinde un strat de carne care se nivelează. Se pune pe mijloc amestecul de spanac şi se rulează în foaia de copt.
4. Se transferă rulada într-o tavă de copt, se pune vinul sau apa şi se coace pentru o oră. Se lasă apoi aproximativ 15 minute să se răcorească şi apoi se taie.

Loading...