Ruladă de carne cu sos de ciuperci

ruladă de carne cu sos de ciuperci

Trebuie să vă mai provoc și astăzi cu această ruladă de carne cu sos de ciuperci. Este deosebit de gustoasă…Ce spuneți? O faceți în week-end? 

Ingrediente pentru ruladă de carne cu sos de ciuperci:

● 500 g carne tocată
● 2 cepe

● 3 felii pâine

● 2 ouă
● 3 linguri ketchup
● 2 linguri muștar

● 2 linguri vin roșu

● 1/2 linguriță boia

● sare
● piper

● 1/2 linguriță usturoi praf

Pentru sos:

● o ceapă

● 4-5 roșii
● 200 ml apă

● o lingură ulei
● o conservă mică ciuperci

● sare
● piper

1. Se bat ouăle și se adaugă carnea tocată. Se pune miezul de pâine înmuiat și stors, apoi ceapa tăiată fin.
2. Se amestecă ketchupul cu vin și muștar, se pun peste carne, se adaugă boiaua, usturoiul, sare și piper. Se amestecă, se pune carnea preparată în forma de chec și se lasă 25 de minute la cuptor.
3. Pentru sos, se călește ceapa, se adaugă roșiile tăiate cuburi, se lasă 5 minute, se pun apa și ciupercile, sarea și piperul și se lasă la fiert 20 de minute.
4. Rulada coaptă se scoate din tavă, se pune într-un vas cu sosul și se mai lasă 5 minute în cuptor.

Daca iubesti ciupercile, avem o colectie de retete de ciuperci de post!

S-ar putea să-ți placă și…