Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 80 g făină
  • 30 g amidon
  • 3 linguri apă călduță
  • 1/2 linguriță cacao
  • coaja de la 1/2 portocală
  • un praf sare

Pentru umplut:

  • 300 g piure de castane
  • 200 ml frișcă lichidă
  • o lingură zahăr pudră

Pentru decor:

  • ciocolată
  • fructe uscate

1. Pentru blat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul,
coaja de portocală rasă și cele 3 linguri de apă călduță.
Se adaugă făina amestecată cu amidonul și se omogenizează.
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare
și se adaugă spuma în trei reprize, amestecând delicat
după fiecare.
2. Se oprește din aluat o cantitate mică și se va amesteca
apoi cu cacao. Restul aluatului se toarnă în tava
de copt tapetată cu hârtie. Se toarnă apoi din loc în
loc aluatul amestecat cu cacao. Se coace 12 minute
și aluatul se scoate pe un șervet umed. Se rulează în
șervet și se lasă așa să se răcorească.
3. Între timp, piureul de castane se mixează cu frișca
bătută și zahărul pudră și se dă la rece.
4. Se desface aluatul din șervet, se umple cu crema
de castane, se rulează înapoi și se așază pe platoul de
servit. Se decorează după imaginație cu ciocolată și
fructe uscate.

Sursa foto: Shutterstock