Ruladă cu cașcaval

Ruladă cu cașcaval

Rulada de cascaval este o reteta atat de simpla, dar cu mare priză la invitati. Poate fi servita calda sau rece. Iata cum se face 

Pentru foaie:

● 250 ml apă ● 150 g margarină ● 1/2 linguriţă sare ● 9 linguri făină ● 5 ouă ● 2 fire ceapă verde ● un ardei capia

Pentru umplutură:

● 6 felii şuncă ● 100 g caşcaval ● 100 g telemea ● 50 g măsline ● 6 felii brânză topită

Mod de preparare:

1. Se pun la fiert apa, margarina şi sarea. Când margarina s-a topit, se stinge focul, se adaugă făina şi cele 5 ouă, pe rând, câte unul. Se amestecă bine, se adaugă ceapa verde și ardeiul tocate, până când se obţine un aluat care curge. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor. Se va obţine o foaie mai încreţită, dar e normal să fie aşa. Îşi va reveni după ce se va umple şi rula. 2. Pe foaia caldă scoasă din cuptor, se aşază feliile de brânză topită, apoi şunca, se presără brânză, măslinele tocate şi caşcavalul şi se rulează pe lungime. Se mai dă la cuptor pentru 5 minute, până se topeşte brânza. Se poate servi caldă sau rece.

Loading...