Ruladă cu brânză și spanac

ruladă cu brânză și spanac

Vă servesc cu o felie de ruladă cu brânză și spanac? V-aș oferi mai mult dar e bătaie pe ea și nu ajunge la toată lumea! Rulada asta trebuie degustată! 

Ingrediente pentru ruladă cu brânză și spanac:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 150 g unt

● 1/2 linguriță sare
● 80 ml apă călduță sau lapte

Pentru umplutură:

● 400 g spanac congelat
● un ardei roșu

● 200 g șuncă
● 200 g mozzarella
● un gălbenuș pentru copt

1. Pentru aluat se amestecă ingredientele cu mâna și se frământă. Se lasă aluatul adunat într-o bila până ce se
pregătește umplutura.
2. Spanacul se dă într-un clocot și se scurge foarte bine, șunca se taie cubulețe, ardeiul curățat, se taie fâșii, iar mozzarella se taie rondele.
3. Se întinde aluatul, se pune un strat de spanac bine scurs, apoi cubulețe de șuncă, fâșii de ardei și rondele de mozzarella. Se rulează, se așază în tava de copt, se fac câteva găuri cu o furculiță, se unge cu gălbenuș și se coace 30 de minute.

Pentru desert…merg niște paleuri de casă?