Ruladă cu blat de spanac

Ruladă cu blat de spanac

O ruladă aperitiv cu blat de spanac mă încumet și eu să pregătesc diseară! Mai încearcă cineva împreună cu mine?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g spanac
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură:

  • 150 g cremă de brânză
  • câteva masline fără sâmburi
  • 5 felii șuncă presată
  • 30 g unt
  • 1. Spanacul se dă într-un clocot, se scurge și se toacă, apoi se pune pe foc într-o crăticioară fără grăsime. Se lasă amestecând până când devine uscat. Se trage de pe foc, se lasă puțin să se răcească, apoi se amestecă ușor cu smântâna, gălbenușurile, sarea și piperul.
    2. Se bat albușurile spumă și se adaugă, apoi amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la copt, după care se scoate.
    3. Se umple aluatul cu crema de brânză, untul, măslinele și feliile de șuncă presată, se rulează și se dă la rece pentru o oră.

    Sursa foto:Shutterstock