Ruladă cu șuncă și cașcaval

Ruladă cu șuncă și cașcaval

Asta este una dintre rețetele de ruladă pe care mama o făcea doar de sărbători. Eu o fac destul de des…îmi place să-i răsfăț pe cei dragi! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 250 g făină
● 80 g cașcaval ras

● 100 g unt
● un gălbenuș

● 2 linguri apă

● sare
Pentru umplutură:
● 300 g șuncă

● un ou

● piper

Pentru copt:

● un gălbenuș

1. Se amestecă bine făina cu untul tăiat cubulețe și apă și se desface compoziția cu degetele, apoi se
adaugă cașcavalul ras.
2. Se pune gălbenușul, eventual un praf de sare și se amestecă bine.
3. Șunca se trece prin mașina de tocat, se amestecă bine cu oul și se condimentează cu piper.
4. Aluatul pentru ruladă se întinde într-o foaie, se umple cu amestecul de șuncă, se rulează cu grijă și se transferă în tava de copt ruladă. Se unge cu gălbenuș și se coace 20 de minute. Se taie numai după ce se răcește.

 

Sursa foto:Shuterstock