Roșul arată foarte bine pe buze, dar este de evitat dacă ai acnee sau cuperoză, spune Alexandra Crăescu, make-up artist. Pentru a te bucura din plin de un machiaj cu buze roșii, tenul trebuie să nu aibă imperfecțiuni. De asemenea, dacă ai buzele foarte subțiri, încearcă, pe cât posibil, să eviți această culoare.

Nu folosi rujul roșu în prima parte a zilei!

De preferat este să te dai cu ruj roșu în a doua parte a zilei, în special seara. Dimineața, chiar dacă îți poate da un tonus bun, nu este recomandat, deoarece un astfel de look te poate îmbătrâni. Ziua alege tonuri mai naturale. Seara, în schimb, mai ales dacă mergi la o petrecere, rujul roșu este un accesoriu perfect pentru ocazia respectivă.

Cum alegi rujul roșu în funcție de ten

Dacă ai tenul foarte deschis, alege nuanțe de roșu-oranj. Pentru tenul deschis, specialiștii recomandă un ruj roșu clasic sau roșu-corai. Tenului închis i se potrivesc nuanțele calde de roșu sau care au tentă de roz. Pentru tenul bronzat sau măsliniu sunt recomandate nuanțe închise, calde, de roșu – zmeură, fuchsia.

Cum faci ca rujul să reziste mai mult pe buze?

După ce te dai cu ruj, pune un șervețel fin pe buze și aplică puțină pudră. Îndepărtează șervețelul și apoi dă-te din nou cu ruj. De asemenea, recomandat este să folosești și creion de buze.

Ce rol are creionul de buze?

Dacă dorești ca buzele tale să fie perfect conturate, ai nevoie de un creion în aceeași nuanță a rujului. Atenție când trasezi conturul! Chiar dacă ai buzele subțiri, nu depăși sub nicio formă linia buzelor. Începe din mijlocul buzei superioare și continuă în lateral. După ce ai conturat-o și pe cea inferioară, umple buzele cu creion.

Buze groase vs.buze subțiri

Dacă ai buzele groase, specialiștii în frumusețe recomandă să folosești ruj mat. Astfel, le vei pune în evidență și vor fi în echilibru cu restul feței. În schimb, dacă ai buzele subțiri, alege gloss-uri sau ruj cu textură glossy, pentru a le oferi mai mult volum.

Citește și – 5 produse de frumusețe pe care să le ai mereu în geantă

Ce să faci ca rujul să nu se usuce pe buze?

„Înainte de a te da cu ruj, aplică un balsam de buze. Lasă-l să acționeze un sfert de oră, șterge surplusul cu un șervețel și apoi folosește rujul. În cazul în care acesta are o textură mată, aplică puțin balsam și peste ruj”, spune Alexandra Crăescu, make-up artist.

Rujul roșu în machiaj

Buzele roșii se potrivesc perfect cu un machiaj natural. Pe principiul „less is more”, mai puțin înseamnă mai mult, încearcă să nu ai un machiaj foarte încărcat atunci când folosești ruj roșu. Fond de ten, puțin blush, culori naturale pe pleoape și mascara sunt suficiente pentru a pune în valoare roșul buzelor. În cazul în care mergi la o petrecere noaptea, poți accentua și ochii cu un smokey eyes sau cu nuanțe intense ale pleoapelor.

Mască exfoliantă pentru buze

Pentru ca rujul să arate perfect, buzele nu trebuie să aibă nici cea mai mică urmă de imperfecțiuni. Mai ales iarna, se pot usca și crăpa, ceea ce face aplicarea rujului total nerecomandată. În afară de folosirea zilnică a unui balsam reparator, exfoliază buzele de două ori pe săptămână. Cea mai simplă combinație este să-ți prepari un scrub din zahăr brun cu puțin ulei de măsline. Aplici pe buze, masezi ușor și după câteva minute îndepărtezi exfoliantul.

Foto: 123rf

Citește și – Cum aplici produsele de machiaj în ordinea corectă?