Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

Astăzi am pregătit o rețetă de post. Nu țin post dar am mâncat roșii umplute cu orez la o mânăstire, în Postul Paștelui, și mi-au plăcut mult de tot.

Ingrediente

  • 10-12 roșii
  • 10-12 linguri orez
  • 2 cepe mici
  • o legătură verdeață, după gust
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml borș de casă
  • sare
  • piper
  • 1. Ceapa se taie mărunt și
    se călește în ulei până ce se
    înmoaie.
    2. Se adaugă orezul, se lasă
    5 minute și se potrivește de
    sare și piper.
    3. Se adaugă verdeața, după
    gust, și se umplu roșiile scobite
    de miez.
    4. Se așază roșiile într-un vas de
    cuptor, se pune și miezul lor, se
    toarnă borșul și se lasă la fiert
    în cuptor aproximativ 40 de
    minute.

    Sursa foto:Shutterstock