Roșii umplute cu cuşcuş

Ingrediente:
►8 roșii mari
►4-5 căței usturoi
►4-5 linguri ulei de măsline
►300 g cuşcuş
►2-3 lingurițe oțet balsamic
►pătrunjel
►1-2 linguri zahăr sau miere
►2 linguri parmezan
►600 ml supă de pui
►100 g bacon
►100 g hribi uscați
►50 g fistic rumenit
►1-2 linguri pesmet
►sare
►piper negru
►busuioc verde

1. Se spală roșiile, se scoate miezul cu atenție să nu se rupă pereții și se lasă cu gura în jos, să se scurgă bine.
2. Ca să nu se înmoaie și să capete un aspect neplăcut, se adaugă puțin ulei de măsline și un strop de oțet balsamic.
3. Între timp, se pune cuşcuşul să fiarbă în cantitatea de supă, se adaugă uleiul, baconul ușor rumenit, hribii înmuiați în apă și storși bine, sare şi piper. Se mai adaugă ulei de măsline și, la final, pătrunjelul tocat mărunt.
4. Se umplu roșiile cu compoziția de cuşcuş, se presară parmezan și se stropesc cu sosul preparat din ulei, miere, pesmet, sare, oțet și usturoi pisat. Se dau la cuptor pentru 10 minute, apoi se scot şi se pot servi.

Loading...