Ingrediente

  • 10 roșii
  • 350 g carne tocată
  • o ceapă
  • 5 linguri orez
  • o legătură pătrunjel
  • 500 ml borș
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Roșiilor li se taie un căpăcel, se golesc de conținut, se dau cu sare și se pun cu gura în jos.
    2. Între timp, în ulei se călește ceapa tocată și se adaugă carnea tocată. Se potrivește de sare și piper și se lasă pe foc pâna ce își schimbă culoarea. Se adaugă apoi orezul și verdeața și se trage de pe foc.
    3. Se umplu roșiile cu amestecul de orez și carne, se așază în vasul de fiert la cuptor și se acoperă cu căpăcelul care a fost scos de la roșii.
    4. Se pune în vas și miezul de la roșii, se toarnă borșul și apa și se lasă la cuptor 30 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock