Roșii cu ouă la cuptor

Roșii cu ouă  la cuptor

Timpul e prețios, așa că să nu-l irosim pe tot stând în bucătărie. Ți-am pregătit o rețetă rapidă și gustoasă numai bună de pus pe masă la cină.

Ingrediente: ● 4 ouă de prepeliță ● 2 căței usturoi ● un praf oregano ● 4 roșii ● o lingură ulei ● sare ● piper ● ceapă verde, pentru servit

Mod de preparare: 1. Roșiile se taie în patru, se presară cu sare și piper.

2. Se pun în vasul de cuptor, se pune și usturoiul, se toarnă uleiul și se amestecă.

3. Se dau la cuptor pentru 10 minute, după care se scot, se pun ouăle și se dă vasul din nou la cuptor.

4. Se mai lasă 15 minute, în funcție de cât de închegat se dorește a fi oul. Se aduce la masă cu ceapă verde tocată

BUNICA TE SFĂTUIEŞTE

Ouăle de prepeliță pot fi înlocuite cu ouă proaspete de găină și este recomandat să folosești ulei de măsline la acest preparat, să fie cât mai ușor.

Ceapa verde dă un gust foarte bun preparatului, dar poți pune și pă trunjel sau un strop de piper.

Servește roșiile calde cu pâine prăjită sau cu pâine stropită cu ulei și unsă cu pastă de usturoi, pe care o coci în cuptor. Este un mic dejun sățios și gustos pentru orice pofticios.