Rooibos – ceaiul de rooibos, beneficii și proprietăți pentru organism

Rooibos - ceaiul de rooibos, beneficii și proprietăți pentru organism

Ceaiul de rooibos are beneficii surprinzătoare pentru organismul uman. Nu conține cofeină și face parte din familia legumelor, dacă îți vine să crezi. Află de ce este recomandat!

Rooibos crește în Africa de Sud și este un tufiș roșu cu frunzele ca niște ace, verzi, ce devin un roșu aprins după ce sunt culese și uscate.

Rooibos face parte din familia legumelor

Rooibos înflorește, dar face și niște păstăi și boabe precum fasolea.

Rezistă și în condiții de secetă, pentru că rădăcinile sale pot pătrunde și până la 2 metri adâncime, în pământ, după apă.

Ceaiul de Rooibos nu conține cofeină, nu este un excitant

Ceaiul de Rooibos conține cu mult mai puține tanine față de ceaiul negru. Nu are cofeină și poate fi băut la orice oră a zilei.

Este bogat în antioxidanți și are proprietăți antispasmotice, antiinflamatoare și antialergenice.

Ceaiul de Rooibos mai este indicat în

– dureri de cap

– colici

– astm

– febra fânului

– insomnie

– pancreatite

– calmează durerile cauzate de refluxul gastric

ceai rooibos

– bun relaxant și calmant

– indicat în cistite și inflamarea prostatei

– previne cancerul, fiind bogat în flavonoide precum luteolina și quercetina

– luptă împotriva radicalilor liberi

– reduce senzația de greață

– bun în cazuri de constipație

– tratează acneea

– tratează iritații ale pielii, mâncărimile, psoriazis, eczeme

– ajută sistemul imunitar

– îmbunătățește circulația datorită conținutului de chrysoeriol, compus ce ajută și la normalizarea tensiunii arteriale și la sănătatea inimii

În multe părți ale lumii, ceaiul roșu este consumat pentru o piele mai frumoasă, păr mai strălucitor, dar și pentru sănătatea oaselor.

Bogat în minerale și acid alfa hidroxi, ceaiul este o alternativă de calciu pentru persoanele care au intoleranță alimentară.

Lupta împotriva Bolilor Parkinson și Alzheimer

Ceaiul roșu nu are calorii și este bogat în minerale, nutrienți – fier, zinc, cupru, magneziu, calciu. Nu conține acid oxalic, cel care poate provoca pietre la rinichi.

Ceaiul roșu poate proteja organismul de boli precum Parkinson și Alzheimer.

Cum nu conține cofeină, ceaiul roșu – Rooibos, poate fi consumat și de către copii.

Ceaiul oate fi folosit pe cale internă, externă, dar și la prepararea unor feluri de mâncare.

Ceaiul roșu este recomandat și în sarcină, mai ales în cazul persoanelor care au anemie, deoarece ajută la absorbția fierului și a altor nutrienți.

Cum prepari ceaiul roșu

Se prepară ca și cel normal. Cu cât se lasă mai mult la infuzat, ceaiul va avea mai mulți antioxidanți.

Are gustul ușor dulceag, și poate fi băut simplu, îndulcit cu miere, sau i se poate adăuga lapte sau lămâie.

Sursa foto Flickr