România se pregătește să intre în stare de alertă! Ce presupune, de fapt, această măsură

mastile nu protejeaza de coronavirus

După expirarea stării de urgență, România va intra în stare de alertă începând cu 15 mai. Această reglementare este necesară pentru a putea menţine anumite restricţii şi reguli de distanţare socială în contextul epidemiei de COVID-19.

 

Pe 15 mai va expira starea de urgență, dar pentru a putea să păstreze o parte din restricții se va declara stare de alertă. Guvernul va institui starea de alertă pentru ca autoritățile să poată  să impună, la nevoie, noi măsuri, care nu ar putea fi menținute sau introduse, în lipsa unui cadru legislativ.

 

Ce este starea de alertă?

 

Starea de alertă este tot o măsură excepțională, ce poate fi declarată la nivel de localități – de primar, la nivel de județ – de prefect, însă tot ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va fi cel care semnează decretarea stării de alertă.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni seara, o nouă ordonanță militară în România, ce vine cu noi măsuri de realxare pentru pensionari, care vor avea voie acum să iasă de două ori pe zi. .

„Încep prezentarea Ordonanţei Militare 10 adresându-vă mulţumiri, aţi avut un comportament responsabil. Obligaţiile respectate acum conduc în viitor către o singură concluzie: normalitate', a spus Vela.

Citește și: