Risotto cu pui și dovlecel

risotto cu pui și dovlecel

Nu vorbim acum despre un simplu pilaf! Vă invit să degustați cel mai bun risotto cu pui și dovlecel! Supa și vinul sunt tot secretul! 

Ingrediente pentru risotto cu pui și dovlecel:

● 1/2 piept de pui
● 250 g orez cu bob rotund
● 100 g unt

● 150 ml vin
● 600 ml supă

● un dovlecel
● o foaie dafin

● sare

● piper

1. În unt topit se pune la călit puiul tăiat fâșii.
2. Când s-a albit, se pune orezul și se lasă 2 minute, amestecând.

3. Se toarnă vinul și se lasă până ce se evaporă. Se adaugă dovlecelul rondele și foaia de dafin.

4. Se toarnă supa polonic cu polonic, după ce se evaporă fiecare cantitate de supă. La final, se potrivește gustul de sare și piper.

S-ar putea să-ți placă și…