Rezultatele la simulare Bacalaureat 2018. Cum afli ce notă a luat copilul tău

Rezultatele la simulare Bacalaureat 2018. Elevi în clasă la examen

Știm că ești curioasă să afli rezultatele la simulare Bacalaureat 2018, dacă ai un copil în clasa a XI-a sau a XII-a. Azi, 30 martie, vom afla rezultatele obţinute la Simularea examenului de Bacalaureat 2018.

Între 19 și 22 martie sute de mii de elevi din toată ţara au susţinut examenul de simulare a Bacalaureatului la Limba Română, Limba Maternă, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării. Aceasta din urmă a fost dată numai de elevii clasei a XII-a. Vineri, 30 martie, elevii și părinții lor vor afla ce note au luat. Dacă și tu arzi de nerăbdare să afli rezultatele la simulare Bacalaureat 2018, află că anul acesta notele nu vor mai fi anunțate pe site-ul edu.ro, ci vor fi comunicate la fiecare liceu în parte.

Rezultatele la simulare Bacalaureat 2018. Ce se întâmplă cu notele

Nu se pot face contestații, dar notele obținute nu vor fi trecute în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Rezultatele la simulare Bacalaureat 2018 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral pentru a se stabili ce se poate îmbunătăți până la examenele propriu-zise, informează site-ul portalinvatamant.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la examen.

Sursa foto: 123rf.com

Citește și: Are examen de bacalaureat anul ăsta? Iată cum îl ajuți!

 

Loading...