Rețete de paste care îți vor face ziua mai bună în orice situație

Rețete de paste care îți vor face ziua mai bună în orice situație

Mai mult ca niciodată, în perioada de criză și în plină pandemie, mâncarea devine o sursă de confort și consolare. Preparatele cu paste sunt perfecte pentru zilele în care nu vrei să pregătești o masă complicată, dar ai nevoie de ceva gustos, sățios și pe placul întregii familii. Nu uita să optezi mereu pentru variantele sănătoase și să nu consumi prea mulți carbohidrați sau gustări dulci între mese. Iată câteva idei de paste numai bune de savurat după o zi grea:

Paste cremoase cu mazăre și mentă

Prospețimea este greu de transpus într-o farfurie de paste, însă, atunci când faci combinațiile potrivite, s-ar putea să descoperi secretul unui prânz de primăvară. Savurează-l pe terasă sau în balcon, la lumina soarelui, cu un suc de lămâie alături sau o apă tonică. Fă-ți un stoc generos de paste fainoase, deoarece îți vei dori să le consumi la fiecare masă.

 

Ingrediente:

  • sare;
  • o pungă de mazăre congelată;
  • ½ cană frunze de mentă;
  • un cățel de usturoi;
  • o lămâie;
  • ½ smântână de gătit grasă;
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin;
  • o cană parmezan ras;
  • piper proaspăt măcinat.

 

Mod de preparare:

Pune apă la fiert și adaugă o mână de sare imediat ce clocotește. Când fierbe, adaugă mazărea și las-o la fiert timp de 3 minute. Scoate mazărea și adaugă în aceeași apă în jur de 450 g de paste scoici. Prepară-le în funcție de indicațiile de pe ambalaj. Între timp, taie mărunt ¼ din cana de frunze de mentă și păstrează restul pentru decor. Amestecă menta în bolul cu mazăre. Dă pe răzătoare un cățel de usturoi și coaja unei lămâi peste amestecul de mazăre și mentă. Adaugă smântâna de gătit, uleiul și parmezanul și zdrobește mazărea cu un zdrobitor de cartofi. Nu transforma totul într-o pastă, ci lasă mai multe boabe de mazăre întregi în compoziție. Când pastele sunt pregătite, transferă-le peste amestec și condimentează cu piper și sare.

Paste cu brânză

O rețetă minimalistă care va fi adorată de copii, dar și de adulți deopotrivă. Cu siguranță ai amintiri legate de clasicele macaroane cu brânză și probabil ai propriul tău fel de a le prepara. Încearcă, totuși, o rețetă cu ingrediente pe care le ai cel mai la îndemână. Bucură-te de acest preparat alături de familie, la un film sau în fața televizorului.

 

Ingrediente:

  • sare;
  • 450 g de paste tip scoici;
  • un baton de unt nesărat, rece;
  • 2 lingurițe de piper;
  • o cană de lapte gras;
  • 140 g parmezan ras.

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele după instrucțiunile de pe pachet în apă fiartă cu sare. Taie batonul de unt în 8 bucăți mai mici. Încălzește într-un vas 2 bucăți de unt în combinație cu piper proaspăt măcinat (din râșniță). Adaugă o cană de lapte și lasă amestecul să clocotească. Adaugă apoi celelalte 6 bucăți de unt, pe rând. Amestecă. Păstrează o cană din apa de paste și adaugă scoicile stoarse în amestecul de lapte și unt. Adaugă, pe rând, câte puțin parmezan și apă de paste, amestecând în continuare, până când pastele sunt acoperite de un strat generos de sos. Ține minte că sosul se va întări după ce se răcește, așa că optează pentru o consistență mai lichidă.

Spaghetti pomodoro

Un preparat simplu, după cum sugerează și titlul, dar care poate face diferența între un fel mediocru de paste și o adevărată inspirație. Serile alături de partener sau când copiii vor o gustare rapidă sunt ocazia ideală pentru a încerca această rețetă. Fii mereu pregătită pentru spaghetti delicioase și asigură-te că ai mereu în cămară ingredientele necesare.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri de sare;
  • o conservă de roșii întregi, fără coajă;
  • 4 căței de usturoi;
  • 3 crenguțe de busuioc proaspăt;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • un vârf de fulgi de chilli;
  • 3 linguri de unt nesărat;
  • 450 g de spaghetti;
  • 140 g parmezan ras;

 

Mod de preparare:

Pune pastele la fiert după instrucțiunile de pe ambalaj, în apă fiartă cu 3 linguri de sare. Într-un strecurător așezat deasupra unui bol, scoate roșiile din conservă și fă câte o gaură în fiecare roșie pentru a îndepărta semințele și zeama din interior. Zdrobește cei 4 căței de usturoi fără a-i tăia, și adaugă-l într-o tigaie sau o oală cu ulei încins. Amestecă în jur de 3 minute. Adaugă fulgii de chilli și roșiile întregi și mai amestecă aproximativ 6 minute. Adaugă și zeama de roșii, crenguțele de busuioc și un vârf de sare. Gătește sosul timp de 10 minute. Transferă pastele și adaugă puțin câte puțin parmezan și apă rămasă de când ai fiert pastele. La final, adaugă untul și amestecă până se topește.

 

Bucură-te de zilele petrecute acasă prin prepararea unor rețete cu ingrediente pe care le ai deja în casă. Acestea sunt atât de simple, încât îi poți învăța și pe copii să le facă atunci când au poftă de ceva bun. Nu uita să adaugi și elemente originale, precum condimentele tale preferate și să te mai abați, din când în când, de la rigoarea rețetelor.

 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Mega-Image