Aceasta e rețeta specială de cozonac a lui Chef Scărlătescu!

Aceasta e rețeta specială de cozonac a lui Chef Scărlătescu!

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai iubiți bucătari, iar recent acesta a început să-și dezvăluie secretele din bucătărie. După ce a dezvăluit rețeta lui secretă de sarmale, iată cum prepară juratul și cozonacul.

Pregatit după o rețetă specială, dar care păstreaza totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos și delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de sărbatori.

Rețeta specială de cozonac a lui Chef Scărlătescu!

Ingrediente:

  • 1 kg  faina
  • 250 gr zahar
  • 450gr lapte
  • 5 oua
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt Belgian
  • 500gr nuca
  • 200gr rahat
  • 150 gr ciocolata belgiana
  • 30gr portocala confiata
  • 30 gr coaja de lamaie

Citește și:  Maestrul Alexandru Arșinel, dărâmat de dispariția Stelei Popescu, a ajuns pe patul de spital, în stare gravă. Mesajul emoționant al actorului: „S-au adunat cam multe…”

Mod de preparare:

 

  1. Se amestecă  drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină și se lasă compoziția să crească la cald până își dublează volumul.

 

  1. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

 

  1. Gălbenușurile se freaca cu praful de sare.

 

  1. Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiata. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.

 

  1. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

 

  1. Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.

 

  1. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.

 

  1. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Citește și:

 

Loading...