Reţetă foarte simplă de pască cu brânză de vaci

Reţetă foarte simplă de pască

Această reţetă foarte simplă de pască este perfecta pentru musafiri mofturosi, dar nu numai. Copiii vor fi foarte încântați de aromele ei.

Dulciurile întregesc  meniul oricărei mese, fie ea obișnuită sau de sărbătoare. De Paști, cozonacul și pasca nu lipsesc de pe mesele românilor, și nici alte prăjituri, că nimic nu-i mai bun decât dulciurile  făcute în casă.

Reţetă foarte simplă de pască cu brânză de vaci

Pentru aluat:

● 400 g făină

● 120 ml lapte călduț

● 100 g unt

● 25 g drojdie

● 10 linguri zahăr

● 2 ouă

Pentru umplutură:

● 400 g brânză de vaci

● 100 g smântână

● 3 ouă

● 175 g zahăr pudră

● 200 g stafide ● un praf sare

Mod de preparare: 1. Se face o maia din 2-3 linguri de lapte călduț, o lingură de zahăr și drojdia. Se lasă 10 minute să crească apoi se amestecă cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se frământă și se lasă apoi la crescut, la loc călduț, timp de 30 de minute.

2. Brânza se mixează cu zahărul și smântâna. Se adaugă gălbenușurile și stafidele. 3. Se pun albușurile bătute spumă cu un praf de sare și se amestecă cu delicatețe. 4. Într-un vas tapetat cu hârtie unsă se pune jumătate din cantitatea de aluat, se așază amestecul de brânză, se pune restul aluatului și se coace 40 de minute.

Loading...