Rețetă de zacuscă de dovlecei

rețetă de zacuscă de dovlecei

Acum când gospodinele muncesc de zor ca să umple cămările vă dau și această rețetă de zacuscă de dovlecei. Din ce am observat, copiii o apreciază mult! 

Ingrediente pentru rețetă de zacuscă de dovlecei:

● un kg dovlecei

● 4 ardei capia
● 2 morcovi

● 500 g ceapă
● 200 ml suc de roșii

● 300 ml ulei
● foi de dafin

● sare

● piper

1. Dovleceii curățați și tăiați cuburi se stropesc cu ulei și se coc la cuptor. Apoi, se mixează.
2. Ceapa se taie cubulețe, ardeii se taie sau se mixează, morcovii se trec prin răzătoare.
3. Se încinge uleiul și se călește ceapa. Când a devenit sticloasă se adaugă morcovii și se lasă 10 minute. Se pun și
ardeii, apoi se toarnă sucul de roșii și se lasă 10 minute.
4. Se pun dovleceii, foile de dafin, sare și piper și se lasă la fiert până ce se ridică uleiul. Se pune în borcane, se înfiletează capacul și se întorc pe capac să se răcească.

S-ar putea să vă plac și…

 

 

Loading...