Rețetă de tortilla de pui cu sos

rețetă de tortilla de pui cu sos

Ce bunătate am mâncat la cina de ieri! Am făcut această rețetă de tortilla cu carne de pui și sos și i-am mulțumit pe toți de la masă! 

Ingrediente pentru rețetă de tortilla de pui cu sos:

Pentru tortilla:

✽ 450 g făină

✽ o linguriță sare
✽ 1/2 linguriță praf de copt
✽ 5 linguri ulei
✽ 240 ml apă călduță

Pentru umplutură:

✽ 1/2 piept de pui tocat
✽ o ceapă

✽ 1/2 castravete de seră
✽ 1/2 morcov

✽ o roșie

✽ sare
✽ o lingură ulei

Pentru servit:

✽ maioneză

✽ sos picant
✽ 2 roșii

✽ salată verde

  1. Pentru tortilla, se amestecă ingredientele și aluatul obținut se împarte în bile mici, care se întind bine cu sucitorul și se coc pe tablă.
    2 Pentru umplutură, ceapa tocată se pune la călit în ulei împreună cu carnea tocată. Se presară sare, se amestecă și atunci când carnea și-a schimbat culoarea se pune morcovul tăiat cubulețe. Se adaugă 1-2 linguri de apă și se lasă pe foc încă 15 minute.
    3 Se trage de pe foc și se pun roșia tăiată cuburi mici și castravetele tăiat, la fel, foarte mărunt.
    4 Se repartizează umplutura pe foile de tortilla care se rulează și se aduc la masă cu sos picant și maioneză, după gust, ornate cu roșii și salată verde.

S-ar putea să vă placă și…