Ingrediente pentru rețetă de tortilla de pui cu sos:

Pentru tortilla:

✽ 450 g făină

✽ o linguriță sare
✽ 1/2 linguriță praf de copt
✽ 5 linguri ulei
✽ 240 ml apă călduță

Pentru umplutură:

✽ 1/2 piept de pui tocat
✽ o ceapă

✽ 1/2 castravete de seră
✽ 1/2 morcov

✽ o roșie

✽ sare
✽ o lingură ulei

Pentru servit:

✽ maioneză

✽ sos picant
✽ 2 roșii

✽ salată verde

  1. Pentru tortilla, se amestecă ingredientele și aluatul obținut se împarte în bile mici, care se întind bine cu sucitorul și se coc pe tablă.
    2 Pentru umplutură, ceapa tocată se pune la călit în ulei împreună cu carnea tocată. Se presară sare, se amestecă și atunci când carnea și-a schimbat culoarea se pune morcovul tăiat cubulețe. Se adaugă 1-2 linguri de apă și se lasă pe foc încă 15 minute.
    3 Se trage de pe foc și se pun roșia tăiată cuburi mici și castravetele tăiat, la fel, foarte mărunt.
    4 Se repartizează umplutura pe foile de tortilla care se rulează și se aduc la masă cu sos picant și maioneză, după gust, ornate cu roșii și salată verde.

S-ar putea să vă placă și…