Rețetă de tort de înghețată cu biscuiți

rețetă de tort de înghețată cu biscuiți

Eu am rămas fără cuvinte când am văzut această rețetă de tort de înghețată cu biscuiți! Ochii mi-au rămas ațintiți la poză și am inceput să visez cum devorez singură acest tort! 

Ingrediente pentru rețetă de tort de înghețată cu biscuiți:

Pentru bază:

● 400 g biscuiți

● 150 g unt

Pentru un kg înghețată:

● 150 g ciocolată neagră

● 5 gălbenușuri

● 60 g zahăr
● 300 ml lapte

● 200 ml frișcă

Pentru umplutură și decor:

● 200 g alune

● 200 g bombonele de ciocolată diverse
● bezele

● sos de ciocolată

1. Biscuiții se mărunțesc și peste ei se toarnă untul topit și ușor răcorit. Se amestecă bine și se tapetează fundul și pereții laterali ai unui vas. Se dă la congelator.
2. Pentru înghețată, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, iar laptele cu frișca se încălzesc evitând fierberea. Apoi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți și se amestecă pentru a ajuta topirea.
3. După ce amestecul cu lapte și ciocolată s-a omogenizat, se toarnă peste crema de gălbenușuri, se amestecă, se mai
fierbe 10 minute, apoi se lasă la răcit. Se adaugă jumătate din cantitatea de alune ușor mărunțite și jumătate din cantitatea de bombonele de ciocolată.
4. Se toarnă amestecul peste stratul de biscuiți și se dă la congelator. Se servește cu bezele, restul de ciocolată și alune și cu sos de ciocolată.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...