Rețetă de tort cu urdă și piure de castane

rețetă de tort cu urdă și piure de castane

Doamna Anișoara Ursan din Cernavodă ne-a trimis o comoară. Ne-a trimis această rețetă de tort cu urdă și piure de castane! Acum e timpul pentru el! 

Ingrediente pentru rețetă de tort cu urdă și piure de castane:

Pentru blat:

● 200 g biscuiți fragezi
● 150 ml margarină lichidă

● esență de rom
● o mână miez de nucă

Pentru crema maro:

● 4 linguri smântână
● 3 linguri piure de castane

● 10 g gelatină
● o lingură praf de roșcove

Pentru crema albă:

● 200 g urdă
● 3 linguri smântână

● 100 g zahăr pudră
● un plic gelatină

Pentru decor:

● jumătăți de biscuiți
● miez de nucă

● pudră de roșcove

1. Se macină biscuiții la robot, apoi se toarnă peste ei margarina lichidă, miezul de nucă mărunțit și esența. Se amestecă bine apoi se întinde în forma rotundă de tort, se presează și se nivelează bine cu o lingură și se dă la rece.
2. Se prepară crema de piure de castane mixând bine piureul de castane cu smântâna, praful de roșcove și apoi se toarnă gelatina hidratată în 100 ml apă rece și topită la bain-marie. Se toarnă deasupra blatului de biscuiți și se dă 15 minute la rece.
3. Se prepară și cealaltă cremă, mixând bine urda cu smântâna și zahărul pudră, apoi se adaugă gelatina hidratată și topită la bain-marie și se toarnă crema deasupra celeilalte. Se dă la rece 15 minute, apoi se decorează cu jumătăți de biscuiți și miez întreg de nucă. Se lasă cel puțin 2 ore la rece. Se servește cu pudră de roșcove.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...